Георги Първанов: Радев и Цачева имат уговорка за връщането на двуполюсния модел

Георги Първанов: Радев и Цачева имат уговорка за връщането на двуполюсния модел

Преди дни Георги Първанов, лидер на ПП АБВ и президент на България, в ефира на БТВ алармира, че по всичко личи, че г- жа Цецка Цачева и ген. Радев имат предварителна уговорка и съвсем съзнателно избягват дебата с всички останали кандидати за президент. Според него, единствената им цел е установяването на стария двуполюсен модел.

Първанов призова двете политически сили да престанат да пазят кандидатите си от участието в политически дебат. Според него избирателите трябва да чуят платформата на всеки от кандидатите за поста президент и да направят своя мотивиран избор.

На практика двамата претенденти дебатират единствено помежду си. Стараят се да прокарат идеята, че хората трябва да изберат или единия, или другия. Сякаш не съществуват други кандидати.

Явно отказът на двете централи от  общ дебат е политическо решение.

Първанов отдели време и за въпроси, касаещи прокурорските проверки за АЕЦ “Белене“. Той смело заяви, че България е изпуснала уникалната възможност да изгради два невероятно изгодни проекта- „Белене“ и „Южен поток“. Ако всичко беше направено както трябва, днес щяха да работят двата реактора на Белене. Ние дадохме наготово „Големия шлем“ на Ердоган, „Южен поток“ стана „Турски поток“, а Турция изгражда мощна ядрена централа, заяви Първанов.

Нека министрите, ощетили държавата, да си понесат отговорността. Отговорността, според Първанов, трябва да се търси и по- нагоре в управлението. Трябва да се даде отговор на въпроса каква е причината да бъде провалено отличното енергийно и икономическо бъдеще на страната ни. Отговорността трябва да се търси не само сред министрите, но и на премиерско ниво.

Първанов сподели и за очакванията си за предсрочни избори през пролетта на следващата година. Те ще бъдат предизвикани от неспособността настоящият кабинет да ръководи стабилно държавата.

  

 

   

0 коментарa

Виж още