Георги Първанов: Силната страна на Калфин са идеите и качествата си

Георги Първанов: Силната страна на Калфин са идеите и качествата си

От ефира на „България Он Ер“ Георги Първанов, лидер на АБВ и президент на България, изрази възхищението си от идеите и качествата на личността на Ивайло Калфин, кандидат за президент на АБВ. Първанов категорично се възпротиви срещу омаловажаването на функцията на президента, нещо, което е факт в момента.

Лидерът на АБВ подчерта силните страни на Калфин- добър дипломат, честен и почтен човек, има отлични идеи за управление.

Първанов не пропусна да подчертае, че АБВ е единствената партия през последните девет месеца, която открито говори за правомощията на президента, за външната политика, която той трябва да води, за вътрешната сигурност на страната. Останалите партии едва сега се опитват да засегнат тези важни теми. Въпреки, че са закъснели с намирането на решението им, те се занимават с безсмислени и жалки провокации.

Георги Първанов дебело подчерта, че институцията трябва да получи нова визия, моделът, който наложи настоящия президент, трябва задължително да бъде променен. Провокативното отношение към партньорите ми е недопустимо. Дори на провокацията на Ердоган преди няколко дена нямаше резонна реакция. Единствената реакция беше на външния министър и то във Фейсбук. Това е несериозно и жалко. Първанов зададе въпроса: Къде е президента? Защо той няма позиция по въпроса?

   

0 коментарa

Виж още