Главните причини да трупате мазнини около корема

Главните причини да трупате мазнини около корема

Коремните мазнини са най- коварните излишни мазнини в цялото тяло. Те застрашават здравето и живота. Счита се, че прекаленото натрупване на мастна тъкан около корема и талията увеличава доста риска от диабет, сърдечносъдови заболявания, рак и хормонални проблеми.Обикновено са на лице точни причини да трупате мазнини именно около корема. Кои са те?

Не се храните с достатъчно мазнини
Праавилно – мазнините помагат за редукцията на мазнини. Говорим обаче за полезните мазнини, мононенаситени и полиненаситени мастни киселини. Те спомагат за правилното делене на клетките, регулирането на метаболизма и топенето на мастната тъкан около талията.

Имате депресия и сте стресирани
При депресия желанието за физическа активност е слабо. Също така хормоналният баланс се променя прекалено, което пречи на нормалното изгаряне на калории и мазнини. Когато в организма се натрупа много стрес, надбъбречните жлези образуват повишени количества кортизол – хормон на стреса.
Той е пряко свързан с метаболитните процеси в клетките и е отговорен за причиняването на натрупване на мазнини, особено в областта на корема.

Страдате от липса на магнезий
Изследванията показват, че страдащите от дефицит на магнезий притежават по-високи нива на кръвна захар и инсулин. Това причинява трупане е на коремни мазнини.

Приемът на магнезий, както и консумацията на храни, богати на магнезий понижава кръвната захар и инсулина като заедно с това ускорява изгарянето на мазнините и понижава риска от диабет.

Диетата ви е бедна на фибри
Фибрите спомагат за изгаряне на коремните мазнини. Те регулират метаболизма, кръвната захар, инсулина, работата на стомашно-чревния тракт и теглото. Фибрите освобождават от токсините и създават усещане за дълготрайна ситост.

   

0 коментарa

Виж още