Главния архитект на Стара Загора подаде оставка

Главния архитект на Стара Загора подаде оставка

   

    От общината Стара Загора обявиха новината, че архитект Иван Кирчев е подал оставка и няма повече да заема длъжността главен архитект на града.

    Според официалното съобщение, решението на архитекта е било взето днес, след настойчивостта на кмета на града Живко Тодоров.

     Фейсбук групата „Запазете Бедечка” пусна днес информация във социалната мрежа, която разкрива връзките на архитекта със строенето по парк Бедечка.

    Според еколозите, жената на архитект Кирчев е основен архитект на комплекса, който е предвидено да се строи върху парк Бедечка. Според „Запазете Бедечка” става дума за конфликт на интереси и саботиране на запазването на парка от застрояване.

    Съвсем наскоро премиера Борисов постанови уволнение на кмета на софийския район „Младост” Цвета Авджиева, избрана от ГЕРБ.

    До принудителната й оставка се стигна след протести на граждани срещу застрояването в градинки между блоковете на „Младост”

    Интересното е, че именно по времето на Борисов, в качеството му кмет на София, са разрешени строежите, които предизвикаха толкова вълнения сред жителите на „Младост”.

    Днес Живко Тодоров, по идентичен начин притисна главния архитект на община Стара Загора и той подаде своята оставка.

    Кметът на града обяви, че е направи анализ и разследване на появилите се информации за конфликт на интереси в парк Бедечка, въз основа на което е стигнал до извода, че архитект Иван Кирчев е замесен в кашата около Бедечка. Според Тодоров отстраняването на Кирчев ще успокои обстановката по казуса „Бедечка”

   

0 коментарa

Виж още