ГОРДОСТ!!! Деца спасиха живота на учителката си!

ГОРДОСТ!!! Деца спасиха живота на учителката си!

Този 15 септември ще бъде изключително специален за една учителка от Асеновград. Миналата година Людмила Ангелова се разболява тежко, но днес споделя, че са я спасили вярата, помощта и най-вече любовта на нейните възпитаници, пише dariknews.bg.

Госпожа Люси, както учениците ѝ я наричат, преминава успешно лечение в Германия и се надява, че след скъпото лечение от левкемията вече няма да има и следа. Тя замина за чужбина благодарение на факта, че нейните ученици успяха да съберат огромната сума от 340 хиляди лева за да ѝ бъде направена животоспасяващата операция.

Людмила Ангелова е на 48 години. Всички които я познават, споделят, че е незаменим човек. Професионалният опит е голям и се равнява на 23 години, за този период стотици деца са минали през класната стая и са оставили своята следа в сърцето й.

За съжаление се оказва, че добрите хора не са застраховани и понякога биват сполетени от тежки препятствия, така по Великден миналата година Ангелова разбира, че страда от левкемия. Медиците казват, че единственият й шанс за да оцелее е трансплантация в Германия на стойност 168 хиляди евро. Казват, че по Великден, се случват чудеса. Чудо се случва и с г-жа Люси, чиито възпитаници се заемат с нелеката задача да се борят заедно с любимата си учителка срещу коварната болест.

Така за броени дни историята на любимата госпожа по английски език от Асеновград стана любима на цяла България, а за лечението й бяха събрани нужните 340 хиляди лева. Чудото не закъснява. Животът на любимата учителка е спасен.

Тази година на 15 септември г-жа Людмила Ангелова отново ще прекрачи прага на класната стая, но от тук нататък тя ще набляга не само на уроците в учебниците, а на тези учещи децата на човещина и благодарност.

„Човек не бива да губи вяра и надежда, че нещата ще се случат. Това е нещото, което помага да се пребориш с всяко изпитание. Всички вярвахме и никой не допускаше мисълта, че може нещо да се развие в друга посока", каза г-жа Люси.

   

0 коментарa

Виж още