Граждани алармират: Дъждовете не спират! Половин България е под вода

Граждани алармират: Дъждовете не спират! Половин България е под вода

В оперативния център на Пожарната в Благоевградска , Кърджалийска  и Смолянска област са постъпили повече от 50 тревожни сигнала за наводнени сгради и шосета, съобщиха от пресцентъра на МВР. Днес в Банско бе обявено бедствено положение, тъй като водите на реките Глазне, Бъндеришка и Демянишка станаха опасно високи. Надстрояват се и се укрепват дигите покрай водоемите, инфирмира БТВ.


В Кърджали, Момчилград и Джебел 10 екипа на пожарната отводняват потопени сгради и улици след обилния дъжд, паднал над Кърджали.


Подадени са били 35 сигнала за наводнени училища, детски градини и обществени сгради. Беше съобщено за изтеглен бедстващ автобус  с пътници в наводнен участък на бул.”Беломорски”. Съобщава се за отстранени паднали дървета. 
Осигурява се още необходима техника за овладяване на тежките последици от проливния дъжд.


В Община Пампорово пожерни екипи местят паднали дървета и клони. Наводнение има по част от пътното платно, свързващо с. Долен и  Златоград. В този участък има седем закъсали автомобила. Казва се, че няма опасност за хората в тях.


Във всички области с наводнения се извършва почистване на дървета, клони и паднали предмети. Наблюдават се непрекъснато опасните райони на реките в тези области. Няма информация за бедстващи и пострадали хора, както няма и непосресдтвена опасност за населените места.
 

   

0 коментарa

Виж още