Г. Първанов: Провалът е голям! Борисов да подаде оставка веднага!

Г. Първанов: Провалът е голям! Борисов да подаде оставка веднага!

В изявление на пресконференция в Нродното събрание Г. Първанов, лидер на ПП АБВ и президент на Р България (2002-2012), призова министър председатяле Бойко Борисов да подаде оставка заради провала с номинацията на страната ни за Генерален секретар на ООН, ако има достойнство. Също така е редно, според него, Кристалина Георгиева да бъде отзована веднага от ЕК.

Първанов е категоричен, че е време Борисов да поеме политическа отговорност и да подаде оставка. С лансирането на Кристалина Георгиева бе провалена победата на Бокова. Бокова показа нпрактика, че е умел дипломат и воин, който не предаде институцията, въпреки, че бе изоставена в най- тежкия момент от подкрепата на правителството. Днешното класиране показа и уважението, с което се ползва г-жа Бокова сред останалите членове на ООН.

Първанов направи коментар и по отношение на резултатите от изслушването на Кристалина Георгиева пред ООН. Той квалифицира представянето като унизително. Правителството, подчертава Първанов, е направило всичко по силите си да провали кандидатурата на Бокова. А това е огромен дипломатически провал.

   

0 коментарa

Виж още