Да напуснеш работа, защото заплатата ти е прекалено голяма

Да напуснеш работа, защото заплатата ти е прекалено голяма

Възможен ли е подобен феномен или е просто шега? На фона на ширещата се безработица, това би изглеждало повече като един каприз, но ето какво се случва със служителите на компания Waymo на Google.

Онлайн медията Vesti съобщава, че някои от елитните служители на дъщерната компания Waymo, която се занимава с разработката на автономните автомобили, напускат точно, защото им предлагат по- висока заплата. Компанията се стреми да задържи добрите си кадри и им прдлага всякакви апетитни бонуси при определени условия. Един подобен бонус е значителна парична сума, която съответства на пазарната оценка на компанията. На пръв поглед това е много основателна причина да останеш в компанията.

Не всички, обаче, са на това мнение. Бонусите са прекалено щедри за въпросните служители и те не могат да ги откажат. Точно поради тази причина едни от най- добрите експерти на компанията вече са напуснали, единствено, за да могат да вземат тези бонуси. Повечето от напусналите вече са основали свои компании, с основна цел разработка на автономни автомобили.

Така добрата идея на Waymo за отлично финансово осигуряване на добрите служителите се обръща срещу нея и й прави лоша услуга.

Оказва се, че доброто финансиране не е единствената причина за напускането на много от служителите, дори и да е една от водещите. До момента никой не е навлязъл в подробности за сумата, която е била предоставена като бонуси. Нито служителите, нито компанията коментират въпроса.

   

0 коментарa

Виж още