Да финансираш бизнеса на шефа си! Това го има само в България!

Да финансираш бизнеса на шефа си! Това го има само в България!

Този кошмар се случва в Тутракан. Всички там  се познават и си вярват. Част от гражданите работят за Валери Цонков, който притежава дърводелски цех. Всичко се случва през 2004 година. Една от измамените споделя, че докато били на смяна в цеха, посочили няколко от тях и им казали да заминават в банката заедно с шефа да теглят пари за фирмата. Качили ги на един микробус, закрали ги в банката, подписали документите и ги върнали на работа, информират от Блиц.

Никой дори не си направил труда да прочете какво подписва. Никой нищо не им обяснил. По-късно разбират, че са теглили по 15 000 лева и са ги предоставили на работодателя си.

 

Версията е, че парите са за търг за покупката на нещо, след което стоката ще се продаде и кредитите ще се върнат незабавно.

 

В капана на работодателя са попаднали 15 души. Никой не отказал, за да не си загуби работата. Тутракан е малък град и няма много възможности за избор на работа,

Години след това се разбира, че след фалита на фирмата, кредитите не се плащат. Хората са осъдени за неизплатените си дългове и живеят в истински ад.

Документите по кредитите са подготвени от тогавашния счетоводител на фирмата, а част от подписите са фалшифицирани и поради тази причина двама от поръчителите са признати от съда, че нищо не дължат. Осъдени за злоупотребата няма.

 

Бившата шефка на банковия клон днес казва, че съвестта й е чиста, защото преди време това е била честа практика на фирмите. Днес тя работи в районната прокуратура на Тутракан..

 

Бившият шеф и виновник за нещастието на мнозина, Валери Цонков, казва, че не може да направи нищо, защото  няма пари.

   

0 коментарa

Виж още