Двама в старозагорският арест след кражба на сребърни бижута

Двама в старозагорският арест след кражба на сребърни бижута

За деянието извършено от 42 - годишният Неделчо Н. и съучастникът му 33 – годишният Денис С., Съдът в град Стара Загора, разпореди двамата да бъдат незабавно „задържани под стража“, след като Неделчо Н. и Денис С. бяха посочени като извършители на престъпно деяние. Те са обвиняеми по досъдебно производство съучастие при повреждане на прегради, служещи за защита на личното имущество на частна собственост. Двамата са използвали  специализирано техническо средство и в следствие са отнели движими вещи от собственика на имота. Органите на реда съобщиха, че за обвиняемият Неделчо Н., това не е първото провинение от подобен характер.

Към настоящият момент, полицаите са установили, че късно вечерта на 28 януари /събота/ т.г. двамата обвиняеми са пристигнали в Града на липите с лек автомобил от марката „Фолксваген Транспортер“ и веднага са започнали оглед на частни владения. Неделчо Н. и Денис С. са набелязали няколко имота в града. Следствените полицаи съобщиха, че обвиняемите са избрали апартамент, намиращ се на първи етаж в жилищна сграда, който изглеждал напълно необитаем.

Денис С. помогнал на съучастника си - Неделчо Н. да прескочи терасата на жилището, където нанесъл трайни щети, след което влязъл взлом, разбил вратата и отнел от семейството сребърни бижута. Случаен минувач, станал свидетел на престъплението и веднага подал сигнал на телефон 112. Малко по-късно на мястото пристигнал полицейски патрул и след кратко преследване заловили обвинените за кражбата Неделчо Н. и Денис С.

Задържаните има богато криминално минало, неколкократно са осъждани за различни престъпления. Самият Денис С. е извършил престъплението в периода на даденият му от съда изпитателен срок, а съучастника му Неделчо Н. е излязъл от затвора преди 3 години.

В следствие на представените по обвинението доказателства, Старозагорският Районен съд е преценил, че за извършеното престъпление, двамата извършители трябва да бъдат наказани, но съществува опасност те да се укрият  и да продължат с мародерствата.

   

0 коментарa

Виж още