Дебатът между Цачева и ген. Румен Радев не се състоя! Причината...

Дебатът между Цачева и ген. Румен Радев не се състоя! Причината...

По данни на Нова телевизия, тази сутрин трябваше да се състои дебат между Цецка Цачева и ген. Румен Радев в предаването: "Здравей, България". Двамата били поканени да гостуват в предаването, но ген. Радев е отказал. Пред медията той не дал причина за своя отказ. 

За сметка на това, пред медията Цачева уточни, че макар да започва обиколката ѝ из страната, в случай, че ген. Радев промени намерението си, тя би се отзовала за подобен дебат. 

В гостуването си в предаването, кандидат- президента на ГЕРБ обясни как тя е била определена от министър- председателя на България- Бойко Борисов като "майка на нацията". Тя още посочи, че ще бъде президент и на разочарованите от политиците, тъй като президентската кампания е надпартийна. Пред камерите на Новатв, Цачева припомни и скандалните данни с негласуващите хора на последните избори. Тя ги определи като "апатични, защото са разочаровани от ежедневните ежби на политиците". 

"Не се е налагало, бях студент в Юридическия факултет, забелязани са мои качества, предложиха ми", с тези думи тя обясни защо е била член на БКП. И поясни, че по онова време не е имало информация, която да я накара да бъде критична към режила. Смятала, че членството ѝ в партията ще бъде добро за нейната кариера в правото."

Припомняме, че последното бе тема, която бе широко обсъждана от потребители в социалните мрежи и демонстративно сочена от тях като "липса на промяна" във властта. Още повече, че мнозина залагайки на думите ѝ, че тук седи чиста форма на "кариеризъм", отчетоха това като неин минус.  

Цачева посочи, че първите новини, различаващи се от официалната линия на режима в България, е четяла в руски списания като „Огоньок” в годините на перестройката в СССР.

„Няма от какво да се притеснявам. Когато дойде промяната, бях около 30-годишна, не съм се возила във волги с драпирани пердета, не съм била номенклатурен кадър. Това е моята биография, това съм аз”, заяви кандидатът на ГЕРБ.

„Съпругът ми категорично няма нищо общо с приватизацията на Булгартабак”, каза Цачева. Тя посочи, че той е архитект по образование и е жертвал кариерата си заради нея, въпреки че винаги е работил по специалността си. В момента съпругът ѝ е експерт в „Ръководство на въздушното движение”. „Заплатата му по трудов договор е 1200 лева”, отчете Цачева.

За сина си тя коментира: „В момента е студент в Масачузетски технологичен институт край Бостън. Като майка, това огромно разстояние много ми тежи. Състезанията, които спечели още като ученик, му дадоха тази възможност да учи навън. Той не скъса връзката с института на БАН. Благодаря на учените, който му дадоха самочувствие".

„Живея с парите, които получавам като заплата от Народното събрание, както и с един малък наем от кантора в Плевен. Нямам кредит, имам кола на лизинг”, сподели още тя.

Лидерът на ГЕРБ употреби думите за „майката на нацията” в един много емоционален момент. „Може би това беше една препратка за това, че съм жена”, смята Цачева.

Тя заяви, че не участва в никакви договорки с ДПС и не знае да има сделка, движението да я подкрепи на евентуален втори тур на президентските избори.

Цецка Цачева отказа да даде оценка на сегашния президент Росен Плевнелиев.

„За мен е нескромно кандидатите за президент, какъвто съм аз и останалите участници в това състезание, да дават оценка за един мандат, който не е приключил. Г-н Плевнелиев е действащ президент на Република България. Той имаше изключително сложен мандат до момента. С оглед на предизвикателствата на съвременния свят, не мисля, че има човек, който може да прогнозира какво ще се случи до края на януари (когато завършва мандата на Плевнелиев – бел. ред.), каза Цачева. „Историята е тази, която ще оценява в крайна сметка”.

   

0 коментарa

Виж още