Десните решават стоят ли зад Танчев, заедно умуват как ще продължат след уволнението на зам.-кметицата Мария Динева, е водещото заглавие на в."Новината"

Десните решават стоят ли зад Танчев, заедно умуват как ще продължат след уволнението на зам.-кметицата Мария Динева, е водещото заглавие на в."Новината"

Десните решават стоят ли зад Танчев, заедно умуват как ще продължат след уволнението на зам.-кметицата Мария Динева, е водещото заглавие на в."Новината" днес. Изданието продължава темата от петък, когато съобщи за освобождаването на заместничката на старозагорския градоначалник. "Смятаме, че това, което сме поели като ангажимент към управлението, сме го изпълнили, така че не виждаме причини за освобождаването на зам.-кмета Мария Динева", коментира вчера областният лидер на ЗНС Евгений Жеков, цитиран от „Новината”. В неделя по обяд земеделците планираха много скоростна среща с останалите партньори от коалицията "Демократична Стара Загора", за да решат как ще продължат нататък. „Ще сме политически коректни и ще чуем и тяхното мнение, за да няма разминаване в нашите оценки“, подчерта Евгений Жеков. Оранжевите се надяват през тази седмица и от ГЕРБ да им отговорят на някои въпроси на съвместна среща: да им кажат от какво точно са недоволни от работата на Мария Динева, какви претенции имат към частта от управлението на "Демократична Стара Загора", те каква оценка дават на кмета проф. Светлин Танчев, стоят ли зад него, след като публично го критикуват, допълва още изданието. Станишев: Само БСП е алтернатива на ГЕРБ, е друго заглавие от ежедневника. “И занапред ще уважавам Георги Първанов като държавен глава. Приемам неговото право да инициира гражданска инициатива, да търси потенциал, да споделя своята критика към сегашното управление - това решение е добро. Но да формира политическа формация, е съвсем друго. Ако ще прави партия, тя по-трудно може да е алтернатива на ГЕРБ“. Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори на въпрос на „Новината“ дали партията ще продължи да припознава президента след 11 ноември, когато се очаква да бъде обявен проектът на Георги Първанов.Станишев бе категоричен, че единствено БСП може да бъде политическата алтернатива на ГЕРБ. Шипка ликува след вота за община, съобщава още "Новината". 63.61% от имащите право на глас или 769 жители подкрепиха с вота си градчето да се отдели от Казанлък. В събота в Шипка се проведе местен референдум, в който местните трябваше да дадат положителен отговор на въпроса “Съгласни ли сте град Шипка да се отдели в нова самостоятелна община”. Първите резултатите от вота жителите на градчето посрещнаха с аплодисменти. На площада кметът С тоян Иванов гръмна бутилка щампанско, а най-запалените шипченци развяха знамето на градчето и ознаменуваха вота с бурно хоро.До 7 дни резултатите от вота могат да се обжалват пред областния управител на Стара Загора. За да получи Шипка статут на самостоятелна община, е необходимо решение на Министерския съвет и след това Указ на президента. Право на глас в референдума имаха 1210 жители на градчето, от които 1154 -по постоянен адрес и 56 по настоящ адрес, дописани в списъците за гласуване в законовия срок - 22 октомври.

   

0 коментарa

Виж още