Днес е ден на кафето! Вижте подробности!

Днес е ден на кафето! Вижте подробности!

В първия ден на месец октомври, който е и световният ден на кафето, обичано и одобряващо питие за мнозина поднася не кой да е, а най-интригуващият бариста у нас – Владимир Стоев, който се прочу с образите на Левски и Ботев върху чашите с ефектно капучино.

Творчеството, с което Влади (28 г.) се  занимава от четири години се нарича лате арт. То преобразява една ежедневна напитка, с която сме свикнали толкова много, в артисична красота.

Магнетичния бариста се вдъхновява от всичко около него, и го пресъздава с няколко ловки движения в чашата с прекрасния ободряващ еликсир. От имена на хора, до празници, любовни послания и закачливи усмивки за едно по-щастливо ежедневие, българският Дейвид Бекам на кафетата развива този занаят до такава степен, че единствен той създава уникални по рода си произведения.

За лате-арт твореца, кафето сплотява хората, то е символ на споделена радост.

И освен това в неговото ежедневие е и „причината да бъдеш усмивката в живота на някой напълно непознат”. Влади често си припомня  един от най-емоционалните си дни в заниманието си, когато трябва да пресъздаде такова визуално творчество на хора със затруднено зрение.

Въпреки че получава примамливи предложения от Дубай, Италия, Англия и САЩ, Влади избира  да остане  у нас, където вижда, че все повече хора проявяват интерес към това „изкуство за пиене”, както го нарича той. Нещо повече, той е вдъхновен да разспространи още повече своето интересно хоби, за да не се чудят другите що за странна прита е това „бариста”.

В деня на кафето, когато по света ще бъдат изпити средно 1.6 млрд. чаши от уханната тонизираща напитка, Влади препоръчва да пиете кафето си рано сутрин с любим човек за гарантирано добър вкус, а защо пък и да си устроите едно лате арт мероприятие в кухнята си.

 

   

0 коментарa

Виж още