ДОКАЗАНО! Жените се нуждаят от повече сън

ДОКАЗАНО! Жените се нуждаят от повече сън

Сензационно проучване на неврологът Джими Хорн установи, че жените се нуждаят от поне 20 минути повече сън, отколкото мъжете.

Ако до момента силно сте се противопоставяли и сте предполагали, че съпругата ви просто обича да се излежава за по-дълго в леглото, прочетете тази статия!

Оказва се, че мозъците на жените функционират по-трудно и се нуждаят от повече време, за да се възстановят. Ученият д-р Хорн, който до скоро бе директор на Центъра за изследване на съня в Loughborough University, след проучването доби популярност като предател сред мъжкото съсловие.

Когато човек спи  мозъкът му е в режим на почивка. Процесът на възстановяване може да бъде оприличен на последиците от ергенско парти, времето което необходимо за почивка е различно за всеки. Според д-р Хорн, жените имат склонност да вършат много неща едновременно, по този начин те използват повече от ресурсите на мозъка си, за разлика от мъжете. Поради това, нуждата им от сън е по-голяма. "По принцип жените по-често страдат от лош сън (цели 18 процента в сравнение, със само  8% от мъжете), а последиците от безсънието при жените са: увеличаване на  гнева, враждебност и дори депресия.

Данните за базирани на сравнително малка група изследвани лица - 210 мъже и жени. Това не означава непременно, че мъжете задължително се нуждаят от по-малко сън, или че всички хора са еднакви и обичат да спят до късно.

Ученият отбелязва, че мъжете чиито професии изискват нестандартно мислене и вземане на трудни решения, също се нуждаят от повече сън, както и онези които имат важната задача през нощта, като например да обгрижват своите невръстни деца и да бъдат бащи 24 часа в денонощието.

Това означава, че сутринта, когато съпругата ви скрие глава под възглавницата, а хлапето вече се е наспало и иска да поиграете заедно, не се противопоставяйте, а просто бъдете съпричастни. Отговора е: „Скъпа, почивай си, а аз ще поема сутрешната смяна!“

Да, знаем какво мислиш... проклета наука!

   

0 коментарa

Виж още