ДОКАТО БЪЛГАРИЯ ПРОТЕСТИРА: Решиха да връщат мигрантите от Европа в България и Гърция!

ДОКАТО БЪЛГАРИЯ ПРОТЕСТИРА: Решиха да връщат мигрантите от Европа в България и Гърция!

В случай, че започне масовоо връщане на мигранти от Западна към Източна Европа, те няма да се локализират за Сърбия и Македония, а за България и Гърция, откъдето са се отправили към западната част на континента, инфромира bgnes.com.

Това коментира сръбският държавен секретар на Министерството на труда и социалната политика. СПоред него същата е и позицията на Германия.

Според министъра в Сърбия към момента има между 6000 и 7000 мигранти, които са повярвали , че в Европаще им по- добре и че там ги чакат с отворени обятия.

 Сръбският министър казва още, че в момента преговарят с ЕС за отпускане на помощи.

Гърция вече е взела 500 млн. евро, а всеки един мигрант, който се е намирал на нейна територия, е минал през Сърбия. Точно поради тази причина Сърбите искат да знаят защо не получили допълнителни средства.

 Ненад Иванишевич твърди, че подходът към всички е еднакъв. Не е възможно някой да каже, че няма да приемат повече хора.  Държавният секретар каза още, че чакат завръщането социалния министър Александър Вулин, за да бъде проведена важна среща, касаеща мигрантската криза, на която ще се реши какъв ще бъде подхода на  Сърбия по въпроса. Премиерът Александър Вучич е бил категоричен, че няма да се вдига ограда.

И докато текат преговорите за това дали България и Гърция ще приемат мигрантите от Европа, правителството обяви, че ще отвори нови бежански лагери из цяла България. Това стана повод, миналата седмица независими организации и хора от различни краища на България да кажат "НЕ! На мигрантите в България". Организаторите планират да проведат протести на 7-ми октомври, които ще се състоят из цялата страна. 

Припомняме, че в следствие на напрежението между бежанци и местни жители, протест имаше в София в кв. „Овча купел“. Партийни структури, наред с граждани се събраха на протеста, за да изразят своето недоволство относно бежанския лагер. Те поискаха той да бъде затворен, заради зачестилите случаи на насилие от страна на мигрантите. 

Ще видим какво ще е окончателното решение на Европа за локацията на върнатите бежанци. Едно е ясно, никой не желае да рискува с прием на нови мигранти.

 

 

 

 

   

0 коментарa

Виж още