Доц. Атанас Щерев, депутат от ПГ на "Българска нова демокрация": Неприемливо е за мен БНД да преговаря с Движение "Напред"

Доц. Атанас Щерев, депутат от ПГ на "Българска нова демокрация": Неприемливо е за мен БНД да преговаря с Движение "Напред"

"Трудно бих подкрепил такъв проект - коалиране за парламентарните избори на партия "Българска нова демокрация" (БНД) с Движение "Напред". Според мен това е неприемливо." Така коментира вчера пред областния всекидневник старозагорският депутат от БНД доц. Атанас Щерев новината, че председателят на БНД Николай Свинаров преговаря с Движение "Напред" за съвместно участие на изборите за Народно събрание. Според последните информации Свинаров преговаря за не повече от 2-3 печеливши депутатски места в листите на "Напред". Ще припомним, че коалицията СДС-ДСБ категорично отказа да присъедини към себе си бившите царисти, обвинявайки ги, че кабинетът на тройната коалиция бе гласуван в парламента и с техните гласове. "Преговаряли сме с всички политически формации, които се самоопределят като "десни" и "десноцентристки". А такива у нас освен БНД са ГЕРБ, СДС, ДСБ, ССД, партията на Яне Янев. И "Атака" се самоопределя като "дясна"... Но аз считам, че автентичните "десни" партии са СДС и ДСБ. Решението за преговори с "Напред" е решение на ръководството на БНД. Аз не мога да влияя на цялата партия, решението е на колективния ни орган. Затова ще изчакам да разбера какви са резултатите от преговорите и в зависимост от тях си запазвам правото да преосмисля оставането си в БНД, като изкажа мнението си по този въпрос, най-вероятно на следващия конгрес на партията", каза още по казуса доц. Атанас Щерев.

   

0 коментарa

Виж още