Думите, които съсипват една връзка

Думите, които съсипват една връзка

Думите са силно оръжие, много по-мощно отколкото повечето хора си мислят. Те създават всичките ни връзки с хората, независимо дали става въпрос за приятелства или любов. Ето защо е важно да знаем малко повече за действието им. Това са няколкото думи, които могат да имат ужасен ефект върху една връзка:

„Трябва“

Когато използваме в изреченията си „трябва“ „трябваше“ или „не трябва“, половинката ни ги приема като команди, идващи от по-висш от него. Те разрушават баланса и от от равноправни партньори ни правят в заповядващи, а любимият  подчинен. А това се отразява ужасно, особено на онзи, който е в ролята на подчинен.

Вместо това кажете: Ще бъда много щастлив/а, ако…

„Ти“

В моментът в който започнем да говорим за емоционалното си състояние с думата „ТИ“, нещата започват да се разпадат. Например: с изречението  „Ти никога не ме слушаш“, може да имаме желание да опишем своите чувства, но реално, партньорът ни чува единствено обвинения, че не е достатъчно достоен, отдаден и внимателен във връзката.

Вместо това започнете с: „Чувствам че,…“

„Очаквам“

В една поговорка се казва, че щастието започва там, където очакванията свършат. В света на любовта и отношенията това е напълно вярно. Изречения, от сорта на „очаквам да ми обясниш всичко" натоварват комуникацията. Така партньорът се чувства принуден и натоварен с вашите очаквания и с опасенията от провал и разочарование. А те са нещото, което наистина може да срина една връзка, чиято основна идея е да бъде изградена върху двустранно желание на двама влюбени да прекарат заедно живота си. 

   

0 коментарa

Виж още