Европа на път да се предаде ?!

Европа на път да се предаде  ?!

Високата  раждаемост сред мюсюлманите в Европа, демографският подем в държавите от изтока, както и климатът там - сушата, растежът на пустините, са сред причините за мюсюлманската инвазия в Европа. Фактите са според  анализ на Дмитрий Добров за руското издание inoСМИ.Ru. Добров е историк и арабист, специалист е международни отношения. 

Според сведения на немското правителство през 2007 г. в цяла Европа са живеели 53 млн. мюсюлмани, сред които 16 млн. в ЕС и 25 милиона – в Русия. По информация на американския изследователски център PEW през 2010 г. най-многобройните мюсюлмански общности в Западна Европа са били ситуирани в Германия (4,8 млн. души или 5,8% от населението) и във Франция (4,7 млн. души или 7,5% от населението). 

Светкавично расте делът на мюсюлманите сред населението на Европейския съюз 4% през 1990 г., 6% през 2010 г. и, според прогнозите, 8% към 2030 г. Мюсюлманите населяват големите градове: в Париж – 1,7 млн. души, в Лондон – около 1 млн. души. В редица населени места на Европа техният дял от населението е особено голям: Амстердам (14%), Антверпен (16,9%), Брюксел (до 25%), Бирмингам (26,9%), Марсилия (25%), Стокхолм (20%), Кьолн (12%). В някои квартали на тези градове, като печално известния Моленбек в Брюксел или Сен-Дени в Париж, населението е напълно мюсюлманско.

Растежът на мюсюлманската общност в Европа във връзка с води до:
тотален срив на етническия баланс, а също така и към неизбежни конфликти, способни да се превърнат в граждански конфликт. Възможността за приобщаване в европейското общество и трудова среда са без значение както за „старите“, така и за „новите“ мигранти-мюсюлмани.

На Европа не  е необходима неквалифицирана работна сила в такъв размер. Налица са примери – както в Германия, така и във Франция, където през 60-те и 70-те години на миналия век пристигат милиони мигранти от страните на Африка и Близкия изток, започнали работа в сектора на обслужването, на строежи и в автомобилната промишленост. С течение на времето нуждата от тази работна сила спада, но мигрантите остават в Европа и минават на социални помощи. Именно сред тези мигранти, предимно мюсюлмани, се образуват градските субкултури, които отричат европейските трудови и цивилизационни ценности. Във Франция интеграция на мюсюлманите не е извършена и след 50 години.
Инвазията на бежанци е неизбежна.
Харесваме парите им, но бурките им - не .
Особена роля за изострянето на днешните проблеми в Турция има демографският проблем. През последните 25 г. населението на страната се увеличи от 50 на почти 80 млн. души. Причина за високата раждаемост остават вътрешните райони на Анадола, където населението води традиционен  живот, изповядва консервативния ислям и се раждат много деца.
Въпреки всичко западноевропейските политици продължават да пренебрегват демографската заплаха, произтичаща от Средиземноморието. За жалост зачестилите терористични действия, нито миграционната криза, нито надигащият глава ислямски радикализъм няма да заставят политическото ръководство на Евросъюза и страните от Западна Европа да се откажат от идеологическите фрази „мултикултурност“, политическа коректност и толерантност. 

   

0 коментарa

Виж още