Европейска седмица на спорта в Стара Загора

Европейска седмица на спорта в Стара Загора

На 17-ти септември, с масов градски лекоатлетически крос и демонстрации на клубовете, град Стара Загора за втори път ще се включи в Европейската седмица на спорта. С организиране на множество разнообразни спортни събития за хора от всички възрасти и тази година в нея ще вземат участие още 9 български града.

Спортна програма е посветена на инициативата на Европейската комисия и е насочена към насърчаване на спорта и физическата активност на старият континент, пише starozagorci.com.

За втори път през тази година, тя се провежда под мотото „Да бъдем активни!“, а целта на #be active е да насърчи хората от всички възрасти за целогодишни спортни занимания и спортни дейности.

Тази събота /17-ти септември/, на площада пред Община Стара Загора, началото ще бъде дадено точно в 10.00 часа. Всички старозагорски спортни клубове ще направят своите традиционни спортни демонстрации. Красен Кралев - министър на младежта и спорта ще бъде специален гост на събитието.

В 11.30 часа ще бъде даден старата на масовия крос, в който се очаква да вземат участие желаещи от всички възрастови групи.

Община Стара Загора е осигурила награди, както за победителите, така и за най-атрактивните и активни участници.

   

0 коментарa

Виж още