Европейските политици решени да забранят пълното забулване!

Европейските политици решени да забранят пълното забулване!

Консервативни политици в Австрия бяха категорични да бъде забранено забулването на цялото тяло, предадоха Ройтерс и БТА.

Мотив на обявения вчера призив е, че забулването е пречка за интеграцията на жените в австрийското предимно католическо общество.

"Модата" на пълното забулване е свързана с някои крайни направления в исляма. В Афганистан например това облекло беше наложено от талибаните.

Да се обсъди забрана предлага министърът на интеграцията и външните работи и член на Народната партия Себастиан Кулц, който има план догодина да въведе нов закон за интеграцията. Той обясни, че пълното забулване е израз не само на религията, но и на негативизъм към обществото.

Неговият съпартиец и вътрешен министър Волфганг Соботка допуска, че пълната забрана на цялостното забулване е проблемна от страна на конституцията. Може обаче то да се забрани отчасти - при шофиране, преминаване на границата или демонстрации. Идеята за забрана бе одобрена и от председателя на австрийската Партия на свободатаХайнц-Кристиан Щрахе.

По-рано вчера и германският канцлер Ангела Меркел определи носенето от някои мюсюлманки покриващи платове за лицето и цялото тяло като препядствие за интеграцията, предаде АП.

"От моя гледна точка напълно забулена жена в Германия няма почти никакъв шанс за интеграция", каза тя пред местна медийна група.

   

0 коментарa

Виж още