Един загинал и друг тежко ранен шофьор на пътя Пловдив-Пазарджик

Един загинал и друг тежко ранен шофьор на пътя Пловдив-Пазарджик

   

    Областната дирекция на МВР съобщи, че на пътя между Пловдив и Пазарджик се е състояла тежка челна катастрофа. Вследствие на тежкия удар единият водач на автомобила е загинал, а друг е в тежко състояние, с опасност за живота.

    Полицията получава около 12 часа обаждане за тежка катастрофа близо до разклона за град Стамболийски. Лек автомобил с марка „Ауди”, пътуващ в посока за Пловдив, е влязъл в насрещното платно и последва удар с идващ отсреща джип с марка „Опел”, който в същото време тегли на буксир друг автомобил зад себе си. Водачът на Аудито, на 25 години от селището Братаница, е загинал на място. Шофьорът на Опела се намира в тежко състояние, с опасност за живота и е отведен в болница. Джипът е бил смазан до неузнаваемост и пожарникарите са използвали режеща машина, за да могат да извадят тежко пострадалия от Опела. Управлявалият авариралия Опел, от Пловдив, няма контузии и наранявания и е пуснат да си ходи у дома. Полицаи от РУ – град Стамболийски са изпратени, за да урегулират движението в района на катастрофата, за да не се стигне до инциденти в участъка. Министерството на Вътрешните Работи обяви, че пет човека са изгубили живота си по пътищата на България и са се случили 30 тежки катастрофи през миналото денонощие. При пътните произшествия са били ранени 38 българи, а четирима от тях се борят да преодолеят опасността за живота си.

    През летните месеци катастрофите се увеличават заради засиления трафик към морските курорти. Психолозите разкриват, че има и друга причина поради която лятото взима много жертви на пътя – слънцето и жегите пренатоварват нервната система на човека и той става импулсивен и самонадеян, допускайки много повече рискове на пътя. Специалистите съветват шофьорите да употребяват течности и при забелязване на умора или нервност, да спрат за кратка почивка или дрямка.

   

0 коментарa

Виж още