Един от обвинените за рухналата сграда "Алабин", където две момичета намериха смъртта си, изчезна зад граница.

Един от обвинените за рухналата сграда

Манчо Иванов е един от четиримата виновни за разрушената 5- етажна сграда в центъра на София на 19 септември 2006 г., която отне живота на 2 момичета. Стана ясно, че то се намира в чужбина вече 5 години.

При рухването на сградата са убити 26-годишната Деница Ченишева и Петрина Христова, на 24 години, които са били в автомобила си по време на срутването.

 

Заради невероятно дългото отлагане на делото от почти 10 години, майката на едно от момичетата- Александрина, е убедена, че по делото е оказан натиск. Тя дори каза поименно прокурорите Първолета Никова и Чавдар Ангелов, за които твърди, че са опорочават делото.

Вероятно мнозина си спомнят как на 19 септември 2006 г. сградата, която се ремонтирала, рухнала и затрупала колата на две момичета, които чакали в задръстване в центъра на София. След дълго разследване за трагедията обвинени са собственикът на сградата Георги Кирчев, инж. Петър Петров, Николай Симеонов и Манчо Иванов. Според съседи Манчо Иванов живеел и работел във Франция вече пета година. Процесът срещу него ще се проведе задочно. Смята се, че Иванов не е избягал от правосъдието, а просто е заминал да работи в чужбина по времето, когато процесът е бил спрян.

В залата бяха и майките на двете трагично загинали момичета Александрина Ченишева и Снежанка Георгиева, също така и бащата на Петрина - Мариян Христов. Те пожелаха да бъдат частни обвинители и граждански ищци. Мариян Христов обаче се каза, че не разполага с толкова средства, за да си наеме адвокат и помоли съдът да му назначи служебен. ЗТази беше причината съдия Величка Маринкова отложи провеждането на процеса за 11 октомври.

Майките на загиналите момичета смятат, че делото тенденциозно се протака. Те са убедени, че вместо институцията за защитава пострадалите от престъплението, тя стои плътно зад гърба на тези, които са виновни за трагедията.

 

   

0 коментарa

Виж още