Ексклузивно! Взрив край малтийското летище

Ексклузивно! Взрив край малтийското летище

Вчерашният ден бе белязан от разтърсващи инциденти. Новото силно земетресение в Италия положи началото, а по късно през деня бе съобщено за огромна експлозия, наподобяваща "мощно земетресение" в близката фабрика за фойерверки до международното летище в Малта.

 

Свидетели разказват за чута серия от по- малки взривове и фойерверки, наблюдавани в небето над село Гуджа, което в момента чествало празника на Дева Мария.

Смята се, че експлозията, която е станала в 16:20 местно време (17:20 GMT), е започнала от контейнер, използван за съхраняване на пиротехника.

 

Паникьосаните свидетели описват, че  усетили как техните коли и прозорци се разтресли "силно", след което пожарни екипи се втурнали към мястото на инцидента.

 

Междувременно смаяните пътници на летището правили снимки и видеоклипове на огромната струя дим в небето, която се получила при избухването на фойерверките.

Местният Робърт Камилери разказва на Малтийска медия: "Аз живея на няколко стотин метра и усетих експлозията с костите си.

Прозорците трепереха, както и цялата къща. Сега вече знам какво се чувства, когато има земетресение".

Съобщава се, че фойерверките били останали от фестивала и заради лошото време и неподходящото съхранение в контейнер станал взрива, съобщава mirror.co.uk.

Експлозията била последвана от редица малки взривове, които били бързо потушени от огнеборците.

Двама души са били получили лекарска помощ заради стреса, но не е имало каквито и да било други наранявания.

Редица полети били забавени, обаче, не е ясно дали това е било свързано с взрива.

 

Това се случва само дни след фаталната самолетна катастрофа на летището, в която загинаха петима френски граждани.

   

0 коментарa

Виж още