Ексклузивно! Вижте каква е най- вероятната причина за стрелбата в Мюнхен!

Ексклузивно! Вижте каква е най- вероятната причина за стрелбата в Мюнхен!

Мюнхенският маниак Али Сонболи носел 300 броя боеприпаси в раницата си. Той брутално убити девет души по време на кървавата касапница снощи.

18-годишният самотник, който полицията днес описа като "побъркан", вкара терора в града като застреля три жени и шест мъже в мюнхенски мол.

Полицията обискира апартамента на родителите му през нощта и открили, че стрелецът е събирал и четял материали за масови стрелби, преди той да извърши нападението.

Сонболи използвал Glock 17 полуавтоматичен пистолет, за да убие жертвите на възраст от 13 до 45 - след започване на смъртоносната му канонада в ресторанта на McDondal в града.

Полицаите намерили книгата „Амок на съзнанието: Защо учениците убиват“, в чантата му по време на атаката.

Сонболи се смятал за обект на тормоз в училище, не е имал лиценз за оръжието, което използвал. То е популярно огнестрелно оръжие, което се използва от правоохранителните органи в целия свят.

На пресконференцията днес, началникът на полицията в Мюнхен потвърди, че стрелецът е левичар, чийто баща работи като таксиметров шофьор и не е имал връзки с ИДИЛ.

Той го описва като "класически“ стрелец, без никаква политическа мотивация и добави, че той се е самоубил, тъй като не бил застрелян от полицията.

Става ясно, че тийнейджърът е получавал "психологическо лечение" и се интересувал от масови разстрели, материали за които били намерени в дома на родителите му, на две мили от мястото на събитията.

Полицията също има предположения, че тийнейджърът, чиято майка работела в универсален магазин Karstadt, привлякал някои от младите си жертви на с обещание за безплатна храна  в Макдоналдс.

Съобщава се за фалшива Facebook страница, канеща младежи в ресторант за бързо хранене вчера следобед за специалното промоция.

В около 17:50, облеченият в черно стрелец изскочил от тоалетните в ресторанта на заведението за бързо хранене и започнал "убива децата" с пистолет, съобщават свидетели.

След това продължава кървавото си забавления в местен търговски център и по улиците около олимпийския квартал.

Полицията потвърди, че нападателят е имал двойно гражданство и е живял в Германия най-малко две години, а може би и много по-дълго. Снощи германски командоси нахлули в дома на нападателя и родителите му в предградието Максфурщат. Местните хора го описват като "тих човек".

   

0 коментарa

Виж още