ЕКСКЛУЗИВНО ! Задържаха Слънцето и Мазния .

ЕКСКЛУЗИВНО ! Задържаха Слънцето и Мазния  .

Две банди, които от доста време воюват за наркопазара в Слънчев бряг, вече са в ареста. За това се похвали главният секретар на МВР Георги Костов на специална пресконференция, в която взеха участие и представители на специализираната прокуратура и ГДБОП. Едната престъпна група се върти около боса от Поморие - Любо Мазния, но е действала на територията на най-многолюдния ни курорт. Другата банда е на гастролиращия по морето столичен "крал на кокаина" Иван Слънцето. Войната между двете групировки е създавала изключително напрежение в курорта.

Оперативни действия срещу тях са започнали още преди стрелбата по Митьо Очите.
Комисар Костов уточни, че първата акция е била на 22 юли, като е била разбита бандата на Любо Мазния. Оперативни действия е имало и в четвъртък вечер, когато двама души са арестувани в землището на село Каменар , докато добиват канабис от модернизирана плантация . Единият от тях е Мартин Душев-Барбарона. Той се прочу, след като през февруари нападна и млати с бухалка издателя на поморийски сайт Стоян Тончев

Барбарона бе пуснат от ареста през април срещу парична гаранция от 20 хил. лв.
Според доверени източници групата на Мазния е работела за Митьо Очите, а след като наркобоса бе прострелян , Слънцето се опитва на всяка цена да превземе пазара в Слънчев бряг.

Срещу втората група бе извършена спец-акция в петък, като процесуално-следствените действия продължиха и през уикенда. Това е бандата на Иван Слънцето. Задържани са 7 лица, иззети са и множество наркотици. За тази група, можем да кажем, че  приоритетно е снабдявала култовата дискотека "Какао бийч", разясни Георги Костов. Срещу петима от групата са повдигнати обвинения за притежание на наркотици с цел разпространение. Разпитани са множество свидетели, направени са обиски и изземвания от домовете на бандитите, заяви Даниела Попова от Специализираната апелативна прокуратура. Иззети  са кокаин, канабис, хероин, амфетамини и екстази. Прокуратурата внесе обвинителен акт и ще им бъде поискана мярка "задържане под стража".

Бандата на Слънцето през зимата е продавала наркотици в планинските курорти, а лятото се местела по морето, но целогодишно обслужвала и столицата. Една от услугите, предлагани от бандата, е "частен дилър", който снабдявал срещу заплащане "клиенти" на посочен от тях адрес.

Член на бандата също е дал показания, съвпадащи с тези на свидетелите.
Името на 41-годишния Иван Слънцето стана печално известно оше през 2009 г., след като СДВР разби организация за продаване на наркотици в столичните квартали "Надежда", "Връбница" и "Свобода". Тогава Слънцето бе обявен за техен главатар.

   

0 коментарa

Виж още