ЕКСКЛУЗИВНО! Министерство на отбраната готви продажбата на нови земи за бежански лагери! (СНИМКИ)

ЕКСКЛУЗИВНО! Министерство на отбраната готви продажбата на нови земи за бежански лагери! (СНИМКИ)

Бежанската вълна в страната не намалява и въпроса с настаняването на бежанците остава  отворен. Покрай емоциите около изборите се позабрави за намеренията на управляващите да настаняват бежанците в новопостроени лагери в различни общини.

В социалната мрежа се появи потвърждение, че макар временното затишие, организаторите на протестите срещу нелегалните мигранти, не са изоставили своята кауза. Още снощи потребителят Александър Ресиловски публикува скандални снимки, в които уличава Министерство на отбраната в поредната схема. По думите му, обикновено, за да бъде извършена продажбата на земята, Министерство на отбраната трябва да публикува обява за обявената продажба, а от ДАБ да го закупят.

Ето публикацията му без намеса:

„Както знаете, за да стане един обект "бежански" лагер, той обикновенно се продава от Министерството на Отгбраната (МО) на Държавна Агенция за Бежанците (ДАБ).

В предстоящите търгове на имоти на МО се виждат големи по площ (имащи и сграден фонд) и разположени на стратегически и удобни за построяване на лагери терени, които Министерството ще продава. Колко от тези имоти ще бъдат закупени от ДАБ и ще бъдат превърнати в нови лагери за приютяване на очакващата се вълна от стотици хиляди нелегални имигранти?“

   

0 коментарa

Виж още