Ексклузивно! Мъж заплашва да взриви клон на "Ситибанк"!

Ексклузивно! Мъж заплашва да взриви клон на

Неизвестен мъж заплаши да взриви клон на "Ситибанк", който се намира на улица Никитская в центъра на Москва, предаде ТАСС.

Според източника, човекът, който видимо е на 55-60 години, е закачил на врата си пакет, обвит с жълта лента. От пакет стърчат проводници.

Първоначално мъжът крещял и заплашвал да се взриви. След известно време, според свидетели, той пуснал един от служителите на банката. По- късно нападателят освободил още две жени.

Мъжът поискал да преговаря с полицията. Той е показал бележка, на която било написано, че иска да преговаря. Според служител на банката, сам повикал полицията. В същото време, човекът, заплашил  да се взриви, казал, че "не воюва срещу банката". Съобщава се, че нападателят целия ден е седял на пейката пред сградата на банката и се интересувал кой е мениджър на клона.

При похитителя е влязъл преговарящ с вдигнати ръце. По-късно, шефа на московската полицията Анатолий Якунин, които преди това бил на мястото на събитието, лично се заел да преговаря с нападателя.

 "Преговорите се водят лично от ръководител на Главното Министерство на вътрешните работи в Москва Анатолий Якунин," - предава агенцията.

Предполага се, че в банката все още има двама души, според източник на право охранителните органи.

Полицията е отцепила района по протежение на сградата на банката. Според кореспондента на  ТАСС от мястото на събитието, ако преди отцепената зона е била около 50 метра, сега  е увеличена с около 200 метра. Движението по улица Никитская е блокирано заради оперативните действия.

Преди малко на мястото на събитието е пристигнал авариен сапьорски екип на инженерния отдел на ГУ на МВД на Русия в Москва, както и бойци Русийската гвардия, екипа SWAT и ФСБ.

На място е пристигнала пожарна кола, както и служители на Центъра за спешна медицинска помощ. Пресслужбата на ГУ на МВД не дава повече коментари.

 

   

0 коментарa

Виж още