Ексклузивно! Нова влакова катастрофа в САЩ! Има пострадали!

Ексклузивно! Нова влакова катастрофа в САЩ! Има пострадали!

Влак дерайлира в Ню Йорк девет дена след тежката влакова катастрофа в Ню Джърси. Има данни за 29 ранени. Катастрофата се е случила близо до Ню Хайд парк, на 20 мили източно от Манхатън. Сблъскали са се два влака. Инцидентът се е случил около 21ч местно време, 1 ч. по Гринуич. Все още се изяснява дали единият влак се е движел.

Пострадалите 29 души са транспортирани до близките болници с наранявания от различно естество, без опасност за живота. Има още десетки, които са били прегледани на място и охлузвания и натъртвания, без нужда от болнично лечение.

Според Андрю Куомо, губернатора на Ню Йорк, композицията от 12 вагона се е насочила в източна посока по основната жп линия, транспортирайки около 600 пътници, когато първите три вагона са дерайлирали на половин миля източно от парк гара Ню Хайд.

Снимки от мястото на инцидента, публикувани в социалните медии показват два от дерайлиралите вагона, опасно наклонени и отчасти извън релсите.

Хората, пътували във влака, споделят пред местните медии, че са видели искри или огън през прозорците след влака, които се движел с нормална скорост, започнал да се разклаща леко, след това по-силно, преди да се удари в нещо и да спре.

 

Спирка Ню Хайд Парк е на изток от границата с Ню Йоркския квартал Куинс.

 

Движението по железопътната линия, един от най-натоварените маршрути в най-големия град на Америка, беше  спряно и в двете посоки заради инцидента.

Да припомним, че преди девет дена се случи друга тежка влакова катастрофа в Ню Джърси, която рани 100 човека и уби 1.

Разследващите предполагат, че голямата натовареност и умората на машинистите е в основата на тези тежки инциденти. Очаква се да бъдат установени действителните конкретни причини и за двата инцидента. На виновниците ще се търси отговорност.

   

0 коментарa

Виж още