Ексклузивно! Ново силно земетресение удари Италия

Ексклузивно! Ново силно земетресение удари Италия

Преди малко Ройтерс предаде за силно земетресение с магнитуд 7.1, разтърсило централна Италия, като се базира на геоложки проучвания на САЩ и местни радио- и телевизионни оператори. То се случва само три дни, след два труса, които разтърсиха региона в сряда, оставяйки няколко села частично разрушени.
Няма никакви непосредствени доклади за щети или жертви, причинени от земетресението.

Въпреки това, местната телевизия RAI съобщава, че трусът е бил много мощен и е събудил жителите на столицата Рим, които разказали как стените на сгради треперели.

Първите направени доклади за степента на труса варираха - докато USGS и италианските медии говореха на 7.1 земетресение, Европейския-средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) заяви, че трусът е бил с магнитуд 6.5 или 6.6.
USGS съобщи, че земетресението е станало на 68 км (42 мили) източно-югоизточно от град Перуджа и 132 км североизточно от Рим. Епицентърът се намира на около 108км дълбочина.

Италианците, които живеят в районите, засегнати от земетресението се втурнаха към мрежата, публикувайки видеоклипове на люлеещите се мебели в домовете им.

Трусът е усетен в Рим, Перуджа, Римини, Абруцо и дори Неапол. Потребители в мрежата коментират, че дори в Ливан е било усетено.

Видео от мрежата можете да видите ТУК!

Очаквайте подробности!
 

   

0 коментарa

Виж още