Ексклузивно! Предотвратен атентат на летище „Ататюрк“

Ексклузивно! Предотвратен атентат на летище „Ататюрк“

Турските специални служби са предотвратили терористично нападение на летище „Ататюрк“ в Истанбул в петък. Бил е задържан предполагаем атентатор- самоубиец, предава агенция Риа Новости.

Мерките за сигурност по летищата в Истанбул са били повишени до най- високо ниво в края на август заради заплахата от терористични актове.

Турция информира за предотвратени  повече от 200 опита за атентати от страна на ПКК от 15 август насам.

Според вестник sabah.com., разузнавателните служби са получили информация, че пребиваващия в Истанбул Ебру Фират от Диарбекир,  в югоизточната част на страната, прави подготовка за извършване на подривна дейност на летище Ататюрк в Истамбул.

 

Задържана е жена. Не се съобщава дали у нея е намерен самоубийствен колан. Сабах заявява, че Фират незабавно е бил отведен в едно от полицейските управления в Истанбул.

Вестникът публикува и снимка, на която задържаната жена е закопчана заедно с лидера на обявената извън закона Кюрдска работническа партия на Турция Мурат Карайланом. Анкара обвинява ПКК активистите за извършването на серия от терористични нападения в страната, при които има невинни жертви.

Всички си спомняме трите убийствени експлозии в международния терминал на летище Ататюрк в Истанбул вечерта на 28 юни. В резултат на това 44 души бяха убити, включително 19 чужденци, 239 души са били ранени. Турският премиер Бинали Йълдъръм каза, че събраните доказателства сочат за участието на групата "Ислямска държава" в терористична атака.

Очаквайте подробности!

   

0 коментарa

Виж още