ЕКСКЛУЗИВНО! Разказ за нападението в Мюнхен от първо лице

ЕКСКЛУЗИВНО! Разказ за нападението в Мюнхен от първо лице

Българка е станала не просто очевидец на стрелбата в Мюнхен, но непосредствено след атаката е била пометена от тълпата в мола. В момента, Ели от град Пазарджик чака да й бъде направена тежка операция.

„Много, много ме беше страх". С тези думи 50-годишната потърпевша, започва своя разказ. Тя се оказала само на метри от свистящите куршуми в търговския център в Мюнхен и по чудо не е засегната от тях. За съжаление обаче при масовата паника, сънародничката ни е пострадала и в момента е част от статистиката на ранените при трагедията.

Ели пристига в столицата на Бавария, за да се види със сестра си. Жената имала намерение да се установи в големият град и  да си потърси работа, защото в Пазарджик от много време нямала препитание.

В злополучната вечер е посетила центъра "Олимпия", за да купи нещо за вечеря. Изведнъж всички около нея започват да тичат в различни посоки. Тя попитала хората около себе си какво се случва и така разбира, че в мола има терористи и живота й е изложен на огромен риск.

Ели не е видяла нападателя, защото се опитвала да се спаси и да намери сигурно убежище.

По време на паниката тя била повлечена от уплашената тълпа, загубила равновесие и паднала. Тогава е счупила ръката си. Двама немски граждани са й помогнали да се изправи на крака. След което двете със сестра й, пеша отиват до болницата.

Към настоящият момент Ели е единствената българска гражданка, за която има информация, че е пострадала при нападението в мол "Олимпия".

Днес, състоянието й е по-добро, но въпреки това утре /понеделник/ й предстои да бъде извършена важна операция на счупената при инцидента ръка.

Нашенката е твърдо решена, че след като се възстанови ще се върне в България. Макар и без работа, в родината животът й ще е по-спокоен.

   

0 коментарa

Виж още