Ексклузивно! Транссексуален в британската армия!

Ексклузивно! Транссексуален в британската армия!

Гвардеецът Клои Алън, който се присъедини към военните преди четири години като мъж, с името Бен, се превърна в истинска сензация.

Клои Алън се превърна в първата жена, която има правото да се сражава на фронтовата линия.

24-годишният транссексуален войник, който е роден като момче, се превърна в първата жена, която служи на фронтовата линия в британската армия.

Младата жена, от Кумбрия, е изключително разтревожена, след като била хваната, че е от мъжки пол, от колега- войник .

Но след като получава подкрепата на колегите си, тя решава, че не трябва да "живее в лъжа".

Сега Клои говори вече за процедури за смяна на пола, като казва, че се надява да вдъхнови и други хора да бъдат себе си.

Войникът, който е в шотландската гвардия, казва, че е голямо облекчение да може да говори открито за това. Семейството му също е приело решението му.

"Светът не е толкова лош, колкото хората си мислят и е по-лесно, когато имаш приятели и висшестоящи, които стоят зад теб."

Клои, която е първата жена, участваща във военни действия на фронтовата линия, официално променя името си и започва хормонална терапия.

В интервю, тя разказва как започнала да облича дрехите на майка си още на осем годишна възраст.

През юли, бившият министър- председател Дейвид Камерън прие препоръката от главнокомандващия на на армията, генерал сър Ник Картър, че жените трябва да могат да служат на предни бойни позиции.

 

Генерал сър Джеймс Еверард, командир на армията Фийлд, похвали гвардеец Алън за смелостта й.

Той казва, че е горд с това, че в армията му се сражава жена и нека към тях да се присъединят и други, които смятат, че мястото им е там.

Клои Алън е поласкана от толерантното отношение на главнокомандващите и колегите си – военни и твърди, че ще заслужи уважението и доверието на всички, като докаже, че е достойна да се сражава на предната бойна позиция.

   

0 коментарa

Виж още