ЕКСКЛУЗИВНО! Турция си иска териториите отпреди пет века

ЕКСКЛУЗИВНО! Турция си иска териториите отпреди пет века

Османска партия основаха в Турция.Основната й цел е да изгради Турски ислямски съюз, възстановявайки всички територии на Османската империя. .
„Новата партия е вписана след щателна проверка на Конституционния съд, тя е 91-та политическа сила в страната, изпълнила изискването за минимума от 30 учредители. Сред основателите са различни консервативни, троцкистки, кемалистки и изповядващи секуларизма формации с имена и емблеми, които често предизвикват недоумение", пише в.“Хюрриет“.

За регистрацията на Османската партия съобщи първо официалният държавен вестник и новината намери място в повечето турски медии. Емблемата на новата партия представлява бял полумесец, а в него са изписани арабските букви Елиф и Вав, тези знаци са върху червен фон.

Лидерът й Ибрахим Юнйе обяви, че формацията му ще основе структури в цялата страна и ще вземе участие на изборите, като основната цел е политиката на Турция да бъде коренно променена.

„Нищо няма да бъде като преди, ще има строги правила“, каза той.

Скоро ръководството на Османската партия ще проведе обучителен лагер и по-късно ще съобщи проектите си за образованието по целия свят, където има турци и ще работи за обединението им ден и нощ, и от врата на врата.

„И никой не трябва да се съмнява в това, няма да оставим дом, в който да не влезем. Нито управляващите, нито опозицията имат план за извеждане на народа от безизходицата и не могат да се изплатят за мъките му. Този клет народ скоро ще научи за нашите партийни проекти, насочени към Турция и към всички мюсюлмани по света. Онези, които ни разпръснаха и разпокъсаха териториите ни, ще видят възродената земя на предците ни, тя ще се нарича Турски ислямски съюз и ние всички ще я изградим отново. Никой повече няма да си разиграва коня по мюсюлманските земи, всичко е в името и за ползата на ислямския свят“, каза Ибрахим Юнйе и измоли благословията на Аллах.

„Хюрриет“ подчертава, че Турция е рай за политическите партии – с новата те вече са 91 в 80-милионната държава. В изборите на 1 ноември 2015 г. се състезаваха 16 партии, но само 4 успяха да преодолеят 10-процентовата бариера и влязоха в парламента. След 2000-та година в Турция  настъпи  бум в основаването на нови политически партии. От наличните досега общо 94, в този период се появиха 83 партии, а повече от половината от тях са на политическата сцена едва след 2010 г.
 

   

0 коментарa

Виж още