Ексклузивно: 3 мъртви, 100 ранени във влаковата катастрофа на гара в Ню Джърси

Ексклузивно: 3 мъртви, 100 ранени във влаковата катастрофа на гара в Ню Джърси

Влакова композиция се разби в терминала Хобокен в пиков час, причинявайки множество наранявания на пътниците и сериозни щети в гарата. Трима души са мъртви, а повече от 100 са ранени, според службите за спешна помощ.

Местните медии съобщават, за "огромна структурна повреда" на съоръжението и множество пострадали пътници, използвали транспорта по това време.

Единадесет пациенти са в болница, 3 от тях са в критично състояние, а 8 са в много тежко състояние. Други 40 са с леки наранявания, съобщиха властите в Медицинския център в Джърси.

От спешния център съобщават за 3-ма загинали, но това не е потвърдена информация.

Инцидентът е възникна около 08:45 часа местно време. Снимките показват, че първата кола на мотрисата се е ударила в на терминала. Двигателят се е преместил в задната част на влака след врязването в станцията.

 

Причината за катастрофата все още е неизвестна.

Длъжностни лица са потвърдили, че ранените са повече от 100 души и че всички са евакуирани от влака.

 

Снимки от катастрофата са публикувани във всички социални мрежи и показаха разкъсани метални листове, проводници и отломки, разпръснати по пода. Ударът е бил достатъчно мощен, за да разруши част от тавана на терминала.

 

"Влакът просто не спря," казва пътник, който станал свидетел на катастрофата. "Той мина направо през бариерите и навлезе в зоната на чакалнята."

Терминалът в Хобокен е основен транзитен център за Ню Джърси за пътуващите до и от Ню Йорк. Повече от 50,000 души използват терминала дневно, което го прави най- натоварената жп гара в Ню Джърси и в държавата второто най-натоварено транспортно съоръжение след Международно летище Нюарк Либърти, според New Джърси транзит.

Всички транзитни влакове в Ню Джърси ще минават през обходен маршрут.

Мнозина американци, коментиращи новината в интернет, споменават за лошата инфраструктура в страната, която вероятно е причина за трагедията.

Видео от мястото на събитието: 

   

0 коментарa

Виж още