Елвис Пресли-на върха и след смъртта си!

Елвис Пресли-на върха и след смъртта си!

Дори и след кончината си Кралят на рокендрола Елвис Пресли е на върха, след като 13-а негова плоча оглави британската класация за албуми, пише в. "Дейли мейл".

От тавата му "The Wonder of You" бяха продадени 63 500 броя след излизането й миналата седмица. По този начин Елвис подобри рекорда на Мадона за най много албуми на солов изпълнител, изкачили се на първо място в класацията на Обединеното Кралство - 12.

Дискът на Пресли е записан почти 40 години след кончината му и е втори по рода си с оркестрови преработки на негови хитове изпълнявани от почетния Кралски филхармоничен оркестър.

Присила, бившата съпруга на Краля на рокендрола заяви по този повод, че Елвис би се гордял с този свой музикален рекорден успех.

Пресли е притежател и на рекорда за най-голям годишен промеждутък на солов изпълнител с албуми, заели първо място в класациите. Шейсет години разделят сегашния "The Wonder of You" от първата му топ тава "Elvis Presley Rock 'N Roll", излязла през 1956 година.

Засега абсолютен рекордьор в британската Официална класация за албуми, честваща своята 60-годишнина, са "Бийтълс" с 15 първи места

   

0 коментарa

Виж още