Ето как Детската кухня в Стара Загора се грижи за алергичните деца!

Ето как Детската кухня в Стара Загора се грижи за алергичните деца!

Голям проблем за родителите е здравословното и разнообразно хранене на децата, които имат алергия към млякото и млечните продукти. Точно с идеята да помогнат на родителите с подобен проблем, от Детската кухня в Стара Загора са разработили специално меню за алергичните деца.

Стана ясно, че тази инициатива стартира от 6 февруари тази година, информира starozagorci.com. Към днешна дата Детската кухня приготвя храна за 600 деца между 10 месеца и 3 години. Родителите могат да разчитат на разнообразно готвено меню за 21 дена в месеца срещу 20 лв. Заплащането на купоните се извършва предварително. Това е разписано и в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора, приета с Решение № 107/29.03.2012г. на Общински съвет Стара Загора.

Родителите правят заявка за храненето ден предварително и получават дневното меню от специално пригодените за раздаване пунктове след като представят купона за деня и изрядно чист амбалаж. На територията на Стара Загора има 13 подобни пункта. Ястията, които се приготвят за малките дечица, са задължително без консерванти, затова родителите трябва да съхраняват детската храна в хладилник, тъй като трайността й е до 5 часа без хладилник.

Ангажимент на родителите е да си получават лично дневното меню и да си го транспортират до дома. Заявката се прави ежедневно в интервала от 10.30 до 12.30 ч на ул. „Ген. Столетов“ № 1.

Адресът на всички останали пунктове и условията за ползване на Детската кухня в Стара Загора можете да прочетете на сайта на общината.

   

0 коментарa

Виж още