Ето как протече протестът в Овча купел, граждани...

Ето как протече протестът в Овча купел, граждани...

Той беше изцяло насочен срещу намиращия се на територията на квартала бежански лагер. Въпреки очакването да има стотици протестиращи и неприятни инциденти, освен обвинителни и емоционални изявления, за други изяви не се съобщава. Неприятни думи бяха отправени към политиците, правителството, Общината и медиите.

Разбира се, основните действащи лица на събитието бяха националистите от НФСБ, ВМРО и „Атака“. Те, подкрепени от жителите на квартала, настояха бежанският център да се превърне в обект от затворен тип, за да се избегне каквато и да било конфронтация между населението и бежанците, настанени в центъра. Не беше пропуснато да се припомни и случая с потрошения автомобил Ауди.

Бежанците имат своя теория- те са категорични, че хора от местна бандитска група ги провокира и напада и поради тази причина те предпочитат да се придвижват на по- големи групи.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова сподели мнение, че има голяма вероятност групи, които са външни за квартал „Овча купел“ да създадат изкуствено напрежение. За да се избегне това, било разпоредено протеста и квартала да се охраняват от полиция и жандармерия. За целта имаше и специално изградени контролни пунктове.

На протеста присъства Петър Низамов- Перата, който преди протеста публикува във фейсбук профила си видео- призив към хората, които недоволстват от присъствието на мигрантите на територията на столицата, да се присъединят към протеста.

Не събитието видяхме и Камен Попов, станал известен с това, че удари Волен Сидеров преди години. Той изрази недоволството си от това, че политиците се крият и бягат от отговорност. Според него те трябва да овладеят положението и да направят така, че да не се налага народа да протестира за нещо. Да организират всичко така, че мигрантите да не пречат на столичани и да не застрашават живота им.

Ангел Джамбазки от ВМРО, който също присъстваше на протеста, категорично заяви, че протестите няма да спрат дотук.

   

0 коментарa

Виж още