Ето как се забвалявали през викторианската епоха!

Ето как се забвалявали през викторианската епоха!

Египетската история и култура вдъхновява хората по света от векове, но в Англия през XIX в. викторианският елит довежда почитанието си до едно съвсем различно измерение, като прави сезонни партита по развиване на мумии.

Развиванията на мумии започвали, веднага щом пътувалият се завърне

Домакините изпращали покани до гостите си, а текстовете представлявали нещо от типа: „Лорд Лондесбро се прибра. Ще развием мумията в 02:30 ч.“. Гостите винаги били развълнувано от тези покани, защото знаели, че това ще бъде събитието на сезона.

Някой от събитията за развиване на мумии се провеждат публично,

за да могат повече хора да разберат какво се крие под обвивката на една мумия. Смята се, че доста известни са били церемониите, организирани от Томас Петигрю, хирург и експерт по египетска история. Неговите събития са посещавани от хиляди хора.  

Викторианците прекъсват организирането на подобни изяви

Може би все пак разбират, че да развиваш мумии и да използваш телата на мъртъвците за забавление не е много етично, а и по така не опазват особено една историческа култура.

След като този тип забавления спират да се провеждат, мнозина твърдят, че те изобщо не са се същестували и всичко е просто слух.

   

0 коментарa

Виж още