Ето кои са основните причини партньора ви да не желае секс!

Ето кои са основните причини партньора ви да не желае секс!

Ако все по често чувате изказването ''не тази вечер скъпа'',със сигурност това би ви накарало да се чувствате отхвърлени. Причината обаче може да не е свързана с това,че вече не сте привлекателни за половинката си. Ето кои са основните причини за това поведение и как може да промените ситуацията.

 

Той иска да се релаксира след дълъг и уморителен ден.

Ако той се изолира, това би могло да се създаде на дискомуникация, според д-р Дебра Касталдо експерт във връзките и директор на Център за двойки в Мидланд парк. Той може би не е наясно, че му липсвате, така че кажете му го. Опитайте отдалеч: „ Имам чувството, че прекарваме вечерите и свободното си време поотделно. Знам, че искаш да почиваш, но ми липсва да сме заедно. Може би можем да направим нещо релаксиращо заедно.” Предлага д-р Касталдо. Намерете някакво занимание,което е приятно и за двамата, без значение дали е пиене на вино , четене един до друг в леглото, намерете нов любим телевизионен сериал. Успеете ли веднъж да постигнете взаимност, винаги има шанс за интимност., казва Касталдо.

 Той се смущава от децата.

Много родители имат добър сексуален живот, но някои съпрузи имат затруднения да си представят жените си като сексуални обекти , след като веднъж станат майки, според Лори Уотсън, сексуален терапевт и автор на „ Искам секс отново”. Още един проблем на либидото – поставянето на децата , а не на съпругата в центъра на семейството, казва Чарлз Орландо, експерт по връзките и автор на серията „ Проблемът на жената е....мъжът”. Махнете от спалнята си грижите и тревогите за децата. Приберете играчките, снимките, дори дрехите им. 

Той би искал сексът да е по-импулсивен.

Спомняте ли си времето, когато сексът се случваше и в кухнята просто ей така? Трудно е  да се поддържа тази импулсивност, когато ангажиментите и грижите нарастват. Не допускайте обаче сексът да попада в графата „какво трябва да направя днес".Когато се върне от работа , се облечете така , както сте се обличали на първите ви срещи и вижте как спонтанността се възвръща.” Друго, което можете да опитате – изпратете децата при бабата си през нощта, направете си романтична вечеря или отидете на хотел.

   

0 коментарa

Виж още