Ето къде живеят богаташите на Русия!

Ето къде живеят богаташите на Русия!

Руската икономика е слаба поради ниските цени на петрола и западните санкции. Държавата харчи все по-малко пари за своите граждани, а ножицата между бедни и богати се разтваря все по-широко. Москва обаче е в пълният си блясък, а цените на недвижимите имоти се покачват постоянно.

Никас Сафронов притежава имот в "квартала на богатите" в Москва на площ 800 кв метра.

Художникът представя своя дом, който се намира само на няколко минути от Кремъл. Всеки експонат в дома му е рядкост. Сафронов много държи на това. Имотът му се оценява на около 40 млн. долара, а стилът му е пъстра  комбинация а от всички интериорни стилове.

Най-скъпи са портретите на могъщите. Сафронов е нещо като придворен художник. Приятел е на олигарси и на министри.

"Рисувам лица, които са интересни. Никой не иска да знае кой желае да спечели 1 млн. от тото, но всеки иска да види кой го е спечелил", казва Никас.

Мнението му за руския президент е категорично.

"Путин е професионалист, мъж, патриот. Човекът, когото намирам за изключително интересен и когото уважавам", признава художникът.

При Александър Лебедев е по-различно.

Той е определян като истински критик на Путин. Бизнесменът финансира изданието "Новая газета". Преди време е бил депутат в руския парламент, а днес разкрива  афери свързани с корупцията.

Реагира обаче много резервиеано, когато става дума лично за Владимир Путин и за неговото отношение към олигарсите.

"От морални съображения не искам да заставам на страната на олигарсите. Те са спечелили парите си чрез нелегални приватизации. Знам го по-добре от всеки друг. Моите разследвания засягат лично Путин. Той не е присвоил никакви пари. Разбира се, има резиденции, скъпи коли, самолети и т.н., но това всъщност е без значение за него. Той би спал добре и в палатка", смята милиардерът.

 

   

0 коментарa

Виж още