Ето някои интересни приложения на бирата

Ето някои интересни приложения на бирата

Обикновено, когато чуете думата бира, веднага в ума ви изплува  златиста напитка с бяла пяна отгоре.  Сайтът Bright Side обаче публикува някои интересни приложения и невероятни ползи от това питие.

1. Бирата подхранва косата и стимулира растежа й.

Тя е богата на витамин B и силиций, важните съставки за здравата коса, които също така спомагат за растежа й. Просто изсипете чаша бира върху косата си, масажирайте скалпа и я оставете там пет минути. Измийте със студена вода. Косата ви ще се изпълни с живот както никога досега.

2. Бирата прави кожата ви по-гладка

Пенливата течност съдържа антиоксиданти, които предпазват кожата от стареене. Но изненадващото е, че бирата има още едно удивително качество: тя засилва способността за самовъзстановяване на кожата, помага за заздравяването й и така намалява бръчките. Опитайте тази маска за лице: смесете една супена лъжица бира, белтъка на едно яйце и три капки бадемово масло. Сложете я на лицето си, и оставете да престои десет минути.

3. Бирата помага за по-пълноценен сън

Хмелът, който е една от най-важните съставки на бирата, е естествено успокоително, известно като силно лекарство на растителна основа против безсъние. Можете да опитате този лесен трик: намокрете калъфката на възглавницата си с еднакво количество вода и бира. Плата ще попие мириса на хмел и това ще ви помогне да заспите по-лесно.

   

0 коментарa

Виж още