Ето няколко полезни упражнения за мозъка!

Ето няколко полезни упражнения за мозъка!

Идеи,  крайни срокове, задължения. Целият този хаос на всекидневието оказва влияние на нашия мозък. И за да понесем бързото темпо, трябва навреме да му обърнем внимание. Как да успеем? Като приложим поне един от тези 10 метода и поощрим мозъка си за тежкия труд.

Да поспим  през деня
Всички знаем за ползите от следобедния сън. Той наистина е много важен. Това презареждане не само връща силите, но и активира дейността на мозъка, подобрява паметта и повишава настроението. Само 10-15 минути сън на ден са достатъчни, за да променят завинаги тежкия работен кръговрат.

Малко творчество преди лягане
Имали сте лош ден! Порисувайте малко, преди да си легнете вечер. Това ще помогне на мозъка ви не само да релаксира, но и да активира творческите си способности, за което ще се радвате на следващия ден.

Без прекалена активност!
Ако се стремите към максимална продуктивност, товарете мозъка си само с една задача наведнъж. Само в такъв режим той може да работи най-ефективно. Как обаче да постигнем това в съвременните условия на труд? Отговорът е лесен – съставяйте си планове за действие и пристъпвайте последователно към задачите. Така всъщност ще постигнете много повече, отколкото ако правите всичко наведнъж. И ще се уморите по-малко.

Живейте активно
Кардио упражненията са полезни за мозъка. Тичането, ходенето и плуването не само стягат тялото, но и подсилват „мускулите” на мозъка и умствената дейност. Само 15-30 минути движение всеки ден са наистина от полза за уморения мозък.


Не забравяйте витамините
Поинтересувайтте се кои храни какви витамини и минерали съдържат и балансирайте храненето си. Витамините от група В, както и C, D, E и Р действат добре на работата на мозъка, краткосрочната и дългосрочна памет и повишават съобразителността.

Научете нов език
Това е една от най-добрите награди за мозъка. Усвояването на чужд език е нещо като гимнастика за него, която разкрива скритите му ресурси и възможности.


Медитирайте
Медитацията е един от най-добрите методи за почивка – както физическа, така и умствена. Тя успокоява, маха напрежението и влияе добре на всички мозъчни зони. Ежедневните медитации много ще подобрят състоянието на тялото и духа ви.

.


 

   

0 коментарa

Виж още