Жена от Плевен жертва на измама!

Жена от Плевен жертва на измама!

Възрастна жена от Плевен метна през балкона златните си накити и 3470 лева, съобщи днес регионалният говорител на МВР в Плевен. За измамата са отговорни двама престъпници по едно и също време. Единият се обадил на избраната жертва на домашния й телефон като я заплашил, че ще бъде обект на насилие, ако на момента не даде всичкото си злато и пари.

По същото време на мобилния телефон възрастната жена получила друго позвъняване от мъж, който се представил за служител на МВР и й казал, че в момента работят за хващане на измамника, затова тя трябва моментално да изхвърли през балкона парите и златото, а те като го задържат ще й върнат открадваното в полицията.Изплашената жена събрала в плик 3470 лева, пет мъжки златни пръстени, две златни халки, два златни ланеца. После хвърлила плика от балкона. За измамата подал сигнал в полицията синът на жертвата снощи около 19.50 ч.

Регионалният говорител на МВР в Плевен каза, че при това са престъпление са десйтвали в група двама престъпници, което е честа практика. Те са разполагали с личните данни на жертвата - както адреса й, така и нейните два телефона - домашен и мобилен.

   

0 коментарa

Виж още