Жестока истина! Алкохола предизвиква седем вида рак!

Жестока истина! Алкохола предизвиква седем вида рак!

Трябва да сме доста предпазливи, когато посягаме към чашката, защото като алкохолът може да ни причини цели седем вида рак.

Според експерти от университета в Отаго в Нова Зеландия, пиенето ни излага на огромен риск от рак на устата и гърлото, на ларинкса, на хранопровода, на черния дроб, на дебелото черво, на червата и нагърдата

Учените отдавна подозираха, че съществува връзка между пиенето на спиртни напитки и риска от рак. Но сега специалистите от Нова Зеландия твърдят, че са се добрали до "съществени доказателства" за тази закономерност, пишат от БТА. Те предупреждават, че и малки количества алкохол могат да предизвикат образуването на тумори. Една от авторките на проучването, Джени Конър, изтъква, че няма безопасни фази на консумация, предвид риска от рак. Тя предупреди, че ползата от умерената консумация на вино, например, която се счита за здравословна за сърцето, е ирелевантна в сравнение с риска от образуването на тумори. Резултатите от изследването бяха публикувани в британското списание "Адикшън".

   

0 коментарa

Виж още