Жестокост! Мъж застреля кученца!

Жестокост! Мъж застреля кученца!

Районната прокуратура в Генерал Тошево разследва 54-годишен мъж от село Великово, който застрелял двете малки кученца на съседката си, понеже скимтяли.

Сигналът за застреляните кученца бил подаден в полицията вчера около 20.30 ч., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Малко преди това 54-годишният жител на село Великово Т. Ст. отишъл в местният магазина , употребил алкохол и се върнал в вкъщи. Клетката с кученцата в съседния двор била поставена до оградата му и звукът, който издавали животните, му пречел. 

Няколко пъти мъжът предупреждавал съседката си да премести клетката на двете малки кученца. Около 20,30 часа ядосан от неспирното скимтене, мъжът взел въздушната си пушка и застрелял едното кученце. Другото продължило да скимти, затова 54-годишният мъж се върнал и го застрелял в клетката.Той е задържан за 24 часа. От дома му са изнесени ловна карабина, ловна гладкоцевна пушка и пневматична пушка, които са законно притежавани, тъй като мъжът е ловец. Той е с чисто съдебно минало. 

Работата по досъдебното производство продължава.

В началото на февруари т.г. Районният съд във Варна осъди на 1 година и 4 месеца затвор34-годишен Янчо Янчев, който убил по особено ужасени мъчителен начин котка на ул. "Хайдут Сидер" във Варна. Мъжът няколко пъти ритал животното в асфалта и го мачкал с крак, докато не умряло. Подсъдимият трябва да плати и 2000 лв глоба. 

По закон за проява на жестокост и убийство на животно наказанието е до 3 години затвор и глоба.

   

0 коментарa

Виж още