Жестоко предположение за смъртта на делфините! Възможно ли е?

Жестоко предположение за смъртта на делфините! Възможно ли е?

Рибарите предполагат, че масовата смърт сред делфините в Черно море е причинена от детонация от взривове по време на учение. Те казват, че са чували тътен от бомби. Обидени са, че всички ги обвиняват за делфините. Няма причина да се отнасят така към интелигентните бозайници, съобщава Блиц.

Доц. д-р Виолин Райков, който е заместник-директор на Института по океанология към БАН във Варна, казва, че в случай на детонации, силата на звука достига 170 децибела, а тя уврежда вестибуларния апарат на делфините. Така те се дезориентират , което за малките е фатално, защото все още сучат на два часа и ако са далеч от майките си, умират.

 

Разбира се, за да се установи със сигурност причината за смъртта на делфините, е необходимо да бъдат направени аутопсии на труповете им. За съжаление няма назначен ветеринар, който да направи това. Възможно е бозайниците да са умрели на румънска територия, а течението да ги е завлякло до родните брегове.

 

Сигнали за намерени мъртви делфинчета има всеки ден, вече са 108 по нашето крайбрежия. Не са установени видими следи от насилие над животните.

   

0 коментарa

Виж още