Жесток шофьор отказва съдействие на инвалид!

Жесток шофьор отказва съдействие на инвалид!

Кметът на София Йорданка Фандъкова пожел уволнение за шофьора на автобус 72, който отказал съдействие на човек в инвалидна количка.

Тази линия се обслужва от един от частните оператори, но въпреки това ЦГМ си има механизмите за санкции в такива случаи. Новият директор е запознат. Надявам се да предприеме максимално спешни мерки", заяви Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

Кметът на София каза, че лично е пожелал освобождаването на този шофьор, "защото всички трябва да знаят, че това е недопустимо". 

Водачът на автобус № 72 отказал да спусне платформата за ползване от инвалиди и се опрвдал на възмутените пътници: 
"Трябва да сляза и ръчно да направя това, не е мой проблем и, ако получавах достатъчно пари, можеше и да го направя", съобщи БНТ. Мъжът в инвалидната количка е успял да се качи, влачейки се, в автобуса, помощ му оказали част от пътниците. 

Линия 72 е една от малкото частни в София. 
Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев заяви, че ще се издирват варианти да бъде глобена и фирмата превозвач.

"Това е ангажимент за обслужването на гражданите. След като автобусът има такава възможност, от там нататък вече човешкият фактор трябва да изпълни тези задачи. Шофьорите трябва да бъдат контролирани и всеки, който си позволи подобно отношение, тежко да бъде санкциониран", категорична беше Фандъкова. 

   

0 коментарa

Виж още