Живко Тодоров: АГ-комплекса е своеобразен символ на града, не трябва да попада в частни ръце

Живко Тодоров: АГ-комплекса е своеобразен символ на града, не трябва да попада в частни ръце

След като в последните дни стана известно, че АГ- комплекса в Стара Загора ще бъде обявен за продажба на търг за 6 милона и половина и средствата ще се използват за погасяване на задълженията на Старозагорската болница, кметът на града- Живко Тодоров поиска от държавата да не продава сградата.

Позицията му е категорично против продажбата на комплекса. Според запознати, кметът Тодоров в официално писмо до министър Москов е изложил мотивите си за противопоставяне на продажбата и е помолил сградата да бъде прехвърлена на Общината, ако не е необходима на държавата, информират от starozagorskinovini.com.

Известно е, че за имота има интерес от страна на множество биснесмени. Тодоров твърди, че след като комплексът премине в частно владние, напълно вероятно е да стане хотел, банка, резиденция или игрална зала.

Според кмета това е един от символите на Стара Загора и е задължително да продължи да бъде обществена сграда. Той е категоричен, че Общината е съгласна да вземе сградата и да я стопанисва надлежно, с единствена цел, тя да продължи да изпълнява обществената си функция.

Според Живко Тодоров, не е правилно тази емблематична сграда да попада в часни ръце. Общината има желанието и ресурса да настани всички здравни заведния там, може да се обедини цялата доболнична помощ в тази сграда. Вариантите са много и желнието на градоначалника е огромно да се съхрани същността и функцията на сградата. Очаква се реакцията на Министареството на здравеопазването.

   

0 коментарa

Виж още