Живко Тодоров: Не режем само лентички, а работим истински

Живко Тодоров: Не режем само лентички, а работим истински

Старозагорци са изключително горди с младия си и амбициозем кмет, който вече втори мандат работи усилено за благоустройството на града.

Сам споделя, че градът прави решаващи крачки в развитието си. В момента се реализира проект, с който ще бъдат възстановени много паркове, градини, всякакви зелени площи, ще се ремонтират фонтани, ще бъде изградена поливна система, видеонаблюдение, охрана, информират от kmeta.bg.

Уникалният прак „Митрополит Методий Кусев“  или Аязмото, е другият важен момент в дейността на страозагорския кмет. Заложеният бюджет за тази инициатива е 7 000 000 лв. С тях паркът ще бъде благоустроен, цялата среда в него ще бъде променена. Всъщност Аязмото е  първият градски парк от европейски тип в България. Проектът предвижда реконструиране на настоящите кътове и някои елементи от историческата част- входа и мястото около „Жабките“, фонтаните, централната алея, малкото Аязмо, Алековия кът, детски площадки и др. Ще бъдат изработени нови спортни площадки, велопарк и въжена градина.

Г-н Тодоров не пропусна да припомно като голям плюс изграждането на новия парк „Артилерийски”, който се смята за единствения по рода си нов парк в страната в изминалите 30 години. Той е разположен на площ от 90 декара и предлага чудесни възможности за отдих. Кметът на града планира разширяване на парка с още 40 декара, където ще бъдат разположени многофункционална зала, православен храм, място за лунапарк, амфитеатър за летни прожекции, много цветя и мн. др.

Живко Тодоров спомена и за ремонта на кв“Самара-3“, който е пръв след създаването на квартала. Към края е и ремонта на плувния бесейн в града. Дейностите по санирането на сградите в града се движат с пълна пара.

Новото кръгово кръстовище в града  на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Капитан Петко Войвода“ е глътнало 1,5 млн. лв от бюджета, но пък е голяма гордост за Стара Загора.

Младият старозагорски кмет с право отбеляза, че не реже само лентички, а работи здраво.

   

0 коментарa

Виж още