Жителите на Бистрица: „НЕ на вашият бетон, в нашата градинка!“ (СНИМКИ)

Жителите на Бистрица: „НЕ на вашият бетон, в нашата градинка!“ (СНИМКИ)

Тази нощ жителите на Бистрица, са спали в автомобилите си. Причината е, че късно вечерта пристигат бетоновози, които искат да изливат бетон, върху една от малкото зелени площи в населеното място. Местните цялата нощ са охранявали на дежурства площта, поради което се е стигнало до напрежение между тях и работещите в строителната фирма.

Ето какво споделят жителите, прекарали цялата нощ на пост в автомобилите си: „Проблемът се състои в това, че пътят към жилищата на хората бе заграден и те няма от къде да минават.“ Те споделят, че не могат да се приберат в домовете си, заради ремонтните дейности, които се извършват.

„Бетоновозите дойдоха снощи, към 20.30 ч.“ коментира друг гражданин и допълни: „Въпреки, че собственика на земята има съдебно решение и твърди, че е частна, тя всъщност е общинска и е на общински път, който е тук от пантивек.“ Местен разказва, че през далечната 1957 година, неговият дядо, писателят Димитър Талев е направил къща на това място. Самият той живее тук „от 1981 г. и всеки ден си водя детето на училище.“

В продължение на много години, въпросният имот е имал забрана за ползване и до 2013 г. е бил обявен за зелена площ, но заради корупция в местната управа, към днешна дата нещата са променени.

 Бетоновозите пристигат на мястото „ рано сутрин или късно вечер.“, жалват се хората

В началото и в краят на строителната площадка, през цялата нощ са дежурили общо 12 души от Бистрица. Те са обхождали трасето от единият до другият край, за да не бъде допуснато изливането на бетона.

Преди дни, един от местните срещнал мнимият собственик на имота, който най-нагло заявил: „Нито ти, нито името на дядо ти Димитър Талев, няма да ме спрат, нито пък кмета.“

Гражданите на софийското село Бистрица, изискват удостоверение заверено от Общината и от Поземлената комисия, в което ясно да бъде регламентирано, че имота не е общински и не е държавен. Те са категорични, че докато строителството не бъде спряно, ще има протести всеки ден!

 

   

0 коментарa

Виж още